Account
Logo
Zoeken
6.7 °C

Tankstation Q8 De Koaten ligt stil

za 5 december 2009, 20.13 uur

KOOTSTERTILLE - Al een week lang kan er niet meer getankt worden bij Q8 tankstation 'De Koaten' bij Twijzel. Volgens Douwe Snip heeft de huidige pachter de zaakjes niet voor elkaar. Snip verhuurt het station aan Q8, die het verpacht aan de heer Boerema uit Tjalleberd. Snip kan daarom niet direct terecht bij Boerema. "Alles giet fia Q8" aldus Snip.

Automobilisten rijden nu tevergeefs het tankstation op, met alle boze reacties van dien. De pompen zijn wel voorzien met briefjes dat de 'pomp defect' is maar vanaf de weg is dit voor de teleurgestelde klanten niet te zien. Volgens Snip zijn de tankinstallaties uitgeschakeld omdat er geen druppel brandstof in het reservoir zit. WâldNet had dit graag aan pachter Boerema willen vragen, maar deze wilde niet reageren.

Volgens Snip is de huidige pachter te laks. Boerema pacht het pand nu een jaar en het is al vaker voorgekomen dat er niet getankt kon worden. "Mei dizze man giet it hiele stasjon nei de Filistijnen", verzucht Snip. In het contract met Q8 staat ook dat Snip een deel van de literprijs ontvangt. Volgens Snip is hij hierdoor minstens tienduizenden euro's misgelopen. Daarom is Snip van plan volgende week een kort geding tegen Q8 aan te spannen.

Snip ziet verder de behandeling van het personeel met lede ogen aan: "De minsken dy't dêr wurkje hawwe te krijen mei allegear lilke klanten. Dêr wurket ek in âldere frou, dy stie lêtst al te gûlen efter it gebou. It personiel kin der neat oan dwaan." Maar ook de rotzooi rond het gebouwtje irriteert hem: "Der lizze hjir allegear pûden rûn it gebou. Hy hellet se ien kear yn de safolle tiid op, mar tot dy tiid leit it hjir mar."

Veel automobilisten kiezen er nu voor om te tanken bij het Avia-tankstation van Garage Vries of bij Shell Hulshof. Navraag leert dat beide tankstations door alle perikelen nu veel meer omzet draaien dan voorheen.

Pachter Boerema wilde niet reageren, zo zei hij telefonisch tegen WâldNet. Bij de Q8 polsten we de reacties.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67%
Ja, op aanvraag  
15.3%
Nee  
17.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk