Account
Logo
Zoeken
6.7 °C

2 jaar voor chauffeur Bentex-overval

do 3 december 2009, 17.30 uur

LEEUWARDEN - Een 27-jarige Leeuwarder die betrokken is geweest bij de gewapende overval op de Bentex in Burgum, op 19 mei van dit jaar, is door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot een celstraf van twee jaar, plus een jaar voorwaardelijk. De man bestuurde de vluchtauto die na de overval op de rondweg bij Leeuwarden door de politie werd klemgereden.

In de VW Golf hielden de overvallers, een 42-jarige man uit Zandvoort en diens 19-jarige zoon, zich verstopt. De vader had het personeel van de Bentex met een pistool bedreigd. Naar later bleek ging het om een sprekend op een echt wapen gelijkend neppistool. De zoon had een mes op zak. De Leeuwarder is ook betrokken geweest bij overvallen op winkels in Wolvega, Hoogeveen en Ommen.

De man zei dat hij in eerste instantie niet wist wat de Zandvoorter van plan is geweest. Later toen hij wel in de gaten had wat er speelde zou hij door de andere verdachte onder druk zijn gezet. De rechtbank verwierp dat verweer. De man is volgens de rechters niet medeplichtig geweest aan de allereerste overval, op een filiaal van Zeeman in Stiens, op 6 mei. In die zaak heeft de Leeuwarder zich schuldig gemaakt aan heling.

De Zandvoorter werd op 11 oktober veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 jaar en tbs met dwangverpleging. De zoon kreeg een maand eerder een celstraf van twaalf maanden plus een half jaar voorwaardelijk. Evenals zijn medeverdachten moet ook de Leeuwarder schadevergoedingen betalen. In totaal moet hij ruim 7400 euro betalen. In drie gevallen gaat het om € 800 smartengeld voor medewerkers van de winkels die zijn overvallen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal



Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.8%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.8%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.9%
Geen mening  
28.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!