Account
Logo
Zoeken
5.3 °C

Uitbreiding Dokkum voor 30 jaar genoeg

do 3 december 2009, 8.10 uur

DOKKUM - De uitbreiding van bedrijventerrein Betterwird die de gemeente Dongeradeel voor ogen heeft, zal groot genoeg zijn om de komende 30 jaar alle bedrijvigheid en bebouwing binnen de stadscontouren kwijt te kunnen. Dat stelt de gemeente in de structuurvisie Dokkum West, waarin de Westelijke Rondweg en de uitbreiding van het bedrijventerrein in grote lijnen uit de doeken worden gedaan. Omdat de gemeente niet wil dat er ooit nog over de nieuwe weg heen gegroeid gaat worden, wordt deze verder het buitengebied ingelegd, dan dat er voor de komende jaren aan uitbreiding nodig zal zijn.

Om de bereikbaarheid van bedrijventerrein Betterwird te verbeteren is de Westelijke Rondweg wel noodzakelijk, vindt de gemeente. De nieuwe weg zal worden aangelegd vanaf de Lauwerssseewei enkele honderden meters vanaf de eerste rotonde. De weg gaat langs de westkant van Dokkum en sluit aan op de Holwerderweg, niet ver van de afslag naar Raard. Dongeradeel vindt ook dat de uitbreiding van het bedrijventerrein Betterwird onvermijdelijk is. Op dit moment heeft de gemeente namelijk geen bedrijventerrein meer op voorraad. Door de uitbreiding van Betterwird blijft Dokkum geschikt voor grootschalige bedrijven.

Dokkum heeft zich de afgelopen 50 jaar vooral in de richting van het zuiden en oosten ontwikkeld, maar daar zijn verder niet veel mogelijkheden meer. In de visie Dokkum West zijn de keuzes in het Westen van Dokkum die de gemeente eerder maakte in de structuurvisie over het bundelingsgebied Regiostad Dokkum uitgewerkt. In het beleid worden vooral ruimtelijke keuzes op hoofdlijnen gemaakt. De gemeenteraad beslist in de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering van 17 december over de visie.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid



regionaal nieuws

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt


ondernemend nieuws

Kooy Transport neemt Niek Dijkstra Transport over

Kooy Transport neemt Niek Dijkstra Transport over



regionaal nieuws

Frisse Wetter- en Willerun in Burgum

Frisse Wetter- en Willerun in Burgum