Account
Logo
Zoeken
5.7 °C

Overvallers op Gytsjerkster opgepakt

vr 20 november 2009, 11.01 uur

LEEUWARDEN - De politie heeft in de afgelopen week zeven Leeuwarders van 15 tot 19 jaar opgepakt op verdenking van overval op een zeventienjarige Gytsjerkster op woensdagavond 11 november langs de Bonkevaart bij Leeuwarden. Het slachtoffer fietste ter hoogte van de brug over de Bonkevaart  toen hij werd overvallen door de zeven mannen. Hij werd onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp beroofd van zijn telefoon met bijbehorende oordopjes en geld.

De zeven gingen er na de overval met de buit vandoor. Het slachtoffer wist met behulp van een ander de politie te bellen. Het slachtoffer gaf een goed signalement van de daders en diezelfde avond kon de politie drie van de zeven verdachten op de Dokkumer trekweg aanhouden. Na onderzoek aan de kleding van één van de verdachten troffen de agenten een nep vuurwapen aan en een zakje drugs. Het wapen en de drugs werden in beslag genomen.

Uit nader onderzoek bleek dat één van de mannen een minimale bijdrage had bij de zaak en werd na voorgeleiding bij de officier van justitie heengezonden. Na een uitgebreid onderzoek konden op 16, 17 en 18 november de andere vier verdachten worden aangehouden. Ook de laatste vier verdachten worden vrijdag voorgeleid.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws










regionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe