Account
Logo
Zoeken
7.9 °C
Gerrie Rauwerda / Pieter van der Woude

Tweede editie lampionnentocht Harkema

vr 13 november 2009, 7.48 uur

HARKEMA - Woensdag 11 november was het dan zover, in Harkema werd voor de tweede maal een lampionnentocht georganiseerd door de plaatselijke H&I vereniging. Om 18:00 uur verzamelden zo’n 175 kinderen van de Harkemaster basisscholen de Wynroas en 't Holdersnest uit groepen 1 t/m 5 en van peuterschool de Waldpykjes met hun mooiste lampionnen voor de tocht der tochten door de straten van Harkema.

Het start- en eindpunt van de route was sporthal de Fugelkamp. De route was dit jaar iets korter dan die van de vorige editie, dit had te maken met de deelname van de peuters die er verleden jaar niet bij waren. Gelukkig waren ook de weergoden gunstig gestemd, na een hele dag miezeren was het ’s avonds droog. Onder leiding van showband V.I.O.S. uit Kootstertille werd om 18:15 uur de tocht gestart. Onderweg werd tweemaal een flinke boom (vaktermen voor een showtje van het dansgedeelte van de showband) uitgevoerd.

Tijdens één van deze ingelaste ‘pauzes’ werd er door Autoschadebedrijf De Haan (ASN) een lekkere traktatie in de vorm van een verfblikje met snoep uitgedeeld. Daarna werd de tocht voortgezet voor bejaardencentrum ‘de Bôge’ langs terug richting de sporthal. Bij aankomst bij de sporthal wachtte er nog een puntzak met snoep van de H&I Harkema.

Gezien de grote opkomst van kinderen met hun ouders en het publiek langs de route kan de H&I terugkijken op een geslaagd evenement, “dit is prachtig, het saamhorigheidsgevoel dat je hiervan krijgt. Al die kinderen met hun ouders, het publiek langs de route, de vrijwilligers die weer met een flink aantal in de weer zijn. Ik heb hier en daar al wat ouders gesproken, louter positieve reacties. Hier doen we het dus voor, dit is weer echt Harkema” aldus een zeer enthousiaste voorzitter van de H&I dhr. Gerrie Rauwerda. “Al met al een geslaagd evenement dat volgend jaar zeker opnieuw een vervolg zal krijgen”.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67.1%
Ja, op aanvraag  
15.1%
Nee  
17.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk