Account
Logo
Zoeken
8.7 °C
Wethouder op bezoek bij gondelbouwers
© Geurt P. Maassen van den Brink |  Op de foto links Willem van der Wal, terwijl rechts net de gondel begint te branden omdat er lassers bezig waren in de nabijheid van karton. Gelukkig leverde het weinig schade op.

Wethouder op bezoek bij gondelbouwers

do 17 september 2009, 16.34 uur

DROGEHAM - De jaarlijkse Gondelvaart op wielen die voor vrijdag 18 en zaterdag 19 september op het programma staat zorgt er voor dat de inwoners van het “Brinkdorp” Drogeham al hun vrije tijd en energie kwijt kunnen in het creëren van hun gondel.

Op woensdag 16 september kwamen de dahlia’s naar Drogeham, dit jaar zijn dat er ongeveer 875.000 stuks. Deze moeten één voor één op de praalwagens geplakt of geprikt worden. U begrijpt dat men alle zeilen moet bij zetten om maar op tijd klaar te zijn voor de 1e afvaart op de vrijdagavond.

Wethouder Willem van der Wal kwam woensdagavond een kijkje nemen in de tenten en kijkt op de foto naar gondel De Elfstedentocht van Roun om 'e Toer.

De diversiteit in onderwerpen is dit jaar groot te noemen, vele onderwerpen zullen aan het publiek voorbij trekken, van mythe tot sprookje en van fantasie tot realisme alle ingrediënten zijn weer volop aanwezig in de meest fantastische creaties welke de 40e gondelvaart zullen vormen. Drogeham is met recht trots op haar gondelvaart, al veertig jaar lang is iedere inwoner wel op één of ander manier bij dit evenement betrokken, het kan dan ook niet anders of de saamhorigheid is tijdens de opbouw van de praalwagens groot te noemen. De muzikale noot komt dit jaar van drie showbands, dit zijn showband Con Spirito uit Joure, showband Excelsior uit Groningen en showband Hosanna uit Harlingen. De stoet van praalwagens start beide avonden om 20:30 uur. De gondelvaart op wielen al veertig jaar de reden voor een geslaagd avondje uit. U komt gegarandeerd ogen en camera’s tekort.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.4%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.8%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.4%
Geen mening  
28.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!