Account
Logo
Zoeken
8.7 °C
© Jochem Wiersma

Grote waterlekkage bij Broeksterwâld

do 17 september 2009, 16.24 uur

BROEKSTERWALD - Tijdens graafwerkzaamheden op de nieuwe rotonde bij Broeksterwâld is donderdag rond 15.00 uur een transportleiding met een doorsnede van 200mm geraakt. Door het lek kwam de nieuwe rotonde onder water te staan. Een aantal huishoudens rond de rotonde zat door de lekkage zonder water. In delen van Damwâld en Broeksterwâld hadden diverse woningen verder last van een verlaagde waterdruk.

De transportleiding was vanwege de aanleg van de rotonde al eerder omgelegd, maar was waarschijnlijk net niet vergenoeg omgelegd. De kraanmachinist was langs de piketpaaltjes de grond aan het weggraven om dat er vrijdag zand zal worden aangebracht en schampte de waterleidingbuis. Hierna was het letterlijk dweilen met de kraan open. Eerst werd het water in een giertank gepompt. Er is vervolgens een verbinding gemaakt naar een sloot zodat het 'gelekte' water door een geul in de sloot kon wegstromen.

Waterleidingbedrijf Vitens schakelde na de lekkage firma A. Hak in om de waterlekkage te verhelpen. Rond 17.00 uur is de kapotte waterleiding aan beide zijden afgesloten, waardoor de grootste problemen waren opgelost. Alleen de huizen in de naaste omgeving hadden wellicht nog geen water in verband met de lekkage. Hierna konden de mannen beginnen met de herstelwerkzaamheden. Het repareren van het lek met schuifmoffen en een nieuwe bocht was om 19.15 uur gereed. De leiding moet na de reparatie nog enkele uren worden doorgespoeld. Daarna zal Vitens een watermonster nemen, alvorens de transportleiding weer in gebruik wordt genomen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
77.6%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.1%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'