Account
Logo
Zoeken
4.3 °C

Hobbyist had wapens voor de 'heb'

ma 14 september 2009, 20.45 uur

LEEUWARDEN - Bij een huiszoeking op 12 januari van dit jaar trof de politie in een woning in Zwagerbosch twee illegale pistolen, een geluiddemper en een hoeveelheid munitie aan. De eigenaar van de wapens, een 54-jarige inwoner van Zwagerbosch, zei maandag tegen de politierechter dat hij wel wist dat hij de wapens niet mocht hebben. Hij had geen kwade bedoelingen., hij noemde zichzelf 'een echte hobbyist'.

Na de huiszoeking, die met nogal wat publiciteit gepaard ging, ging het bergafwaarts met de winkel van de verdachte. 'Ik vond het verschrikkelijk. Ik werd afgeschilderd als een echte wapenhandelaar. Ik denk dat de mensen uit het dorp daar ook wel van geschrokken zijn', zei de Zwagerboscher. Om alle geruchten en verdachtmakingen de kop in te drukken, heeft hij meteen ook maar de wapens ingeleverd die hij wel mocht hebben.

De politie vond op 12 januari een semi-automatisch pistool plus een enkelschots pistool, een geluiddemper -die de verdachte zelf had gefabriceerd- en een paar honderd stuks munitie.'Ik had ze gewoon voor de heb', zei de man. Op de officier van justitie maakte de man in elk geval 'een oprechte indruk'. De advocaat vond dat de zaak wel met een stevige boete afgedaan kon worden, maar daar was de rechter het niet mee eens. Zij veroordeelde de verdachte tot een werkstraf van 150 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.3%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.5%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'