Account
Logo
Zoeken
8.1 °C

Zoekactie naar zwemmer in Noordzee

do 13 augustus 2009, 17.37 uur

NES (AMELAND) - Op Ameland is donderdag rond 16.30 uur een zoekactie op touw gezet naar een man die ter hoogte van het Westerpad bij Nes in de Noordzee zou zwemmen. Wandelaars op het strand zagen de man ver het water ingaan en niet meer terugkomen. Zij waarschuwden de hulpdiensten.

Reddingboot Anna Margaretha van station Ballum en de rubberboot Maria Hofker van het KNRM-station Nes zijn samen met twee rubberboten van de strandwachten op zoek gegaan naar de zwemmer. Een helikopter versterkte het zoekteam.

Wim den Hartogh van politie Ameland bevestigde dat er een zoekactie gaande is. Wie in het water ligt en of hij nog in het water ligt kon Den Hartogh rond 18.00 uur niet vertellen. Het kan zelfs zijn dat de zwemmer al op het strand loopt. Als hij nog in de Noordzee zwemt, dan is de situatie zorgelijk. Het is afgaand water en de stroming is buiten de branding sterk.

Om 18.30 uur is de zoekactie gestaakt. Er is geen zwemmer gevonden en er is nog niemand als vermist opgegeven. Het is mogelijk dat de getuige een zeehond in de verte aanzagen voor een zwemmende man.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer