Account
Logo
Zoeken
4.3 °C

75-jarige slaat met wandelstok - boete

wo 22 juli 2009, 17.03 uur

LEEUWARDEN - Geluidsoverlast is nooit leuk, maar zoals een 75-jarige Drachtster reageerde op een stel jongeren die lawaai maakten, kan volgens de politierechter niet door de beugel. De man liep op 12 oktober vorig jaar boos op een groepje luidruchtige jeugd af. De jongeren hadden de muziek luid staan en zongen ook nog met de liedjes mee. De vrouw van de Drachtster lag ziek op bed, ze had last van het kabaal.

Volgens eigen zeggen had de verdachte uit voorzorg een wandelstok meegenomen, voor zijn eigen veiligheid. Met de stok zou hij een meisje tegen de heup hebben geslagen en hij zou een bromfietshelm hebben vernield die op een muurtje lag. De man, die woensdag zelf niet op de zitting verscheen, ontkende.

Hij had nooit een helm gezien. Hij had ook niet geroepen dat de jeugd moest 'oprotten' en dat hij iemand zou 'doodslaan' als dat niet gebeurde. Zelf zei hij dat hij had gezegd dat het groepje moest 'ophoepelen'. Er waren echter verschillende getuigen die hadden verklaard dat de Drachtster die woorden wel had gebezigd en dat hij het meisje wel degelijk had geslagen.

De getuigen -allemaal deel uitmakend van de groep jongeren- hadden volgens de verdachte hun verhalen op elkaar afgestemd. Hoewel zij zich de boosheid van de Drachtster kon indenken, kon de manier waarop hij vervolgens op de herrie had gereageerd volgens de rechter niet door de beugel. De man kreeg een boete van 400 euro.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.1%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'