Account
Logo
Zoeken
4.3 °C
© Jochem Wiersma |  Loco-burgemeester Klaas de Graaf ontvangt van de heer Mollema van Club 65 de eerste fles wijn met het nieuwe label

Nieuwe 'Jan Kooistra' op wijn Dokkum

do 16 juli 2009, 17.22 uur

DOKKUM - Donderdagmiddag kreeg loco-burgemeester Klaas de Graaf van Dongeradeel de eerste fles wijn overhandigd met daarop een nieuw etiket van de bekende Dokkumer schilder Jan Kooistra.

De wijn is de nieuwste in de collectie wijnen welke naar aanleiding van de Dag van de Toerist worden geproduceerd. Hiermee is de collectie wijnen uitgebreid met een nieuw label, welke vanaf zaterdag te verkrijgen zal zijn voor de consumenten. Het wijnlabel met daarop de Jan Kooistra-aquarellen van o.a. het stadhuis van Dokkum, het Blokhûs en Bonifatius is inmiddels een vertrouwde verschijning in de wijnschappen.

Ieder jaar vereeuwigt Jan Kooistra een prachtig stukje Dokkum met zijn penceel ten behoeve van de Dag van de Toerist in Dokkum. Jan Kooistra heeft 5 weken aan het schilderij gewerkt. Zolang heeft hij nog nooit aan een schilderij gewerkt. Het was voor Jan een hele opgave omdat het schilderij vol zit met perspectief.

Klaas de Graaf prees de mensen van Club 65 voor hun inzet om Dokkum te promoten. Op zaterdag 25 juli wordt weer de dag van de toerist gehouden. Alle activiteiten voor met name de toeristen zijn dan geheel gratis.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.2%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.5%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'