Account
Logo
Zoeken
8.5 °C

Zaak knokpartij borrelbus aangehouden

do 25 juni 2009, 17.15 uur

LEEUWARDEN - Ze waren zichtbaar zwaar teleurgesteld, de verdachten uit Jubbega en Gorredijk die donderdag terecht moesten staan omdat ze in de nacht van 21 op 22 maart betrokken waren bij een vechtpartij in Noordwolde, waarbij in ieder geval twee Noordwoldigers gewond raakten. Een 19-jarige Noordwoldiger liep zwaar letsel op. Volgens de officier van justitie werd de jongen 'bijna dood dan wel blind getrapt'.

Vier van de vijf verdachten zitten in voorarrest en dat zal voorlopig zo blijven. De rechtbank hield de zaak aan voor het horen van getuigen. Ondanks verzoeken van de raadslieden om de voorlopige hechtenis op te heffen dan wel te schorsen, besloot de rechtbank dat de verdachten niet naar huis mogen. Alleen een 20-jarige Jubbegaaster is op vrije voeten.

Datzelfde geldt voor een 17-jarige dorpsgenoot. Zijn zaak werd dinsdag achter gesloten deuren behandeld omdat de jongen minderjarig is. Drie Jubbegaasters (twee van 21 en een van 20 jaar) en een 21-jarige inwoner van Gorredijk zijn degenen die nog vast zitten. Een van de Jubbegaasters is beroepsmilitair. Voor hem is de uitkomst van de zaak cruciaal voor zijn verdere carrière bij Defensie. Een eventuele veroordeling zou het einde kunnen betekenen van zijn loopbaan als militair.

De verdachten waren op stap geweest in een horecagelegenheid in Eesveen, waar het die avond voor 20 euro onbeperkt drinken was. De groep zou in de dancing al heibel hebben gekregen met jongeren uit Noordwolde. De groepen kwamen elkaar in de borrelbus naar huis opnieuw tegen. De ruzie werd daar voortgezet, ondanks de aanwezigheid van beveiligingspersoneel.

Bij de halte Noordwolde werd de militair door een beveiliger uit de bus gezet. De soldaat raakte slaags met de Noordwoldigers, waarop de groep Jubbega/Gorredijk ook begon te vechten. De 19-jarige Noordwoldiger zou geslagen en geschopt zijn, terwijl hij op de grond lag. De advocaat van de militair wil vijf getuigen door de rechter-commissaris laten horen. De zaak zal naar verwachting binnen drie maanden weer op zitting komen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk