Account
Logo
Zoeken
9.5 °C

De Trime 1e Daltonschool in Opsterland

do 25 juni 2009, 14.24 uur

BEETSTERZWAAG - Openbare basisschool De Trime in Beetsterzwaag is vanaf eind juni een officiële Daltonschool. Het is in de gemeente Opsterland de eerste. De omschakeling naar het Dalton onderwijs, waarbij de zelfstandigheid van de leerlingen centraal staat, is een proces waarmee het team van De Trime al een aantal jaren bezig is.De openbare scholen in Opsterland keken de afgelopen jaren kritisch naar het proces.

"Ons team heeft zich georiënteerd op allerlei verschillende onderwijsvisies en wij zijn bij het Daltononderwijs terecht gekomen," vertelt directeur Marten van der Kamp. "Na de verzelfstandiging van het basisonderwijs in de gemeente Opsterland is er gelukkig ook ruimte om als school een eigen koers te varen."

Het is de vooral de visie op de ontwikkeling van de kinderen die de leerkrachten aanspreekt. Daltonscholen bereiden de kinderen voor op hun rol in de maatschappij door ze veel verantwoordelijkheid te geven. Door veel met andere leerlingen samen te werken, leren ze zelf keuzes te maken. Daarmee leren ze ook om te gaan met zelfstandigheid. De leerlingen zijn bovendien zelf veel meer betrokken bij hoe ze iets leren. Doordat het Daltononderwijs duidelijk rekening houdt met het eigen niveau van de leerlingen is het een perfect onderwijssysteem voor combinatieklassen. De Trime, met 72 leerlingen, heeft vier combinatieklassen.

Op 2 juli ontvangt de basisschool in Beetsterzwaag uit handen van de heer Aant Mulder, voorzitter Regiobestuur Nederlandse Daltonvereniging een officiële licentie. Ook wordt dan het nieuwe schoolnaambord onthuld door burgemeester Francisca Ravestein van de gemeente Opsterland.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal