Account
Logo
Zoeken
21.2 °C
'Online nieuwslezers zijn parasieten'
Nieuwe media vs. oude media (bezoekersaantal in grafiek met oplage LC)

'Online nieuwslezers zijn parasieten'

di 23 juni 2009, 19.30 regionaal

BURGUM - Internetgebruikers die online het nieuws lezen, realiseren zich niet dat ze als parasieten profiteren van het nieuws terwijl andere mensen er wel voor betalen. Dit is een pittige uitspraak van Rimmer Mulder, de hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant. De heer Mulder is het volledig eens met het advies van de commissie Brinkman. De commissie wil een heffing voor internetgebruikers.

Heffing om projecten in krantenwereld te betalen
De commissie Brinkman heeft dinsdag een advies uitgebracht over de toekomst van de krantensector waarbij de internettaks een kernpunt is geworden. De overheid moet een heffing opleggen op alle internetabonnementen. Dit geld is vervolgens bestemd voor de innovatieve initiatieven in de krantenwereld. De heffing moet volgens Rimmer Mulder internetgebruikers ook laten zien dat nieuws niet gratis is.

Minder abonnementen door gratis nieuws
Door het internet is actueel nieuws tegenwoordig voor bijna iedereen toegankelijk geworden. Een krantenabonnement voor het laatste nieuws is daardoor voor mensen met internet overbodig geworden. De Leeuwarder Courant merkte dit in de afgelopen jaren door een flinke terugloop van het aantal abonnementen. De oplage kelderde van zo'n 114.000 in 2001 tot zo'n 99.000 abonnementen in 2008.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws