Account
Logo
Zoeken
21.7 °C

Drachtster met vleesmes naar de buren

ma 22 juni 2009, 18.03 regionaal

LEEUWARDEN - De ruzie tussen de Drachtster buren duurt al 22 jaar en het ziet er niet naar uit dat er binnen afzienbare tijd een einde aan het conflict zal komen. Op 3 maart van dit jaar zat een van de partijen, een 55-jarige vrouw uit Drachten, al eens bij de rechter omdat ze in de zomer van 2008 een bordje in haar tuin had gehangen met de tekst 'Mijn buurman is een gluurder, dief en leugenaar'.

De vrouw moest voorkomen omdat de achterbuurman aangifte had gedaan van smaad. Ze kreeg een voorwaardelijke boete van 250 euro. De aanleiding tot een volgend incident was het feit dat de vrouw bericht kreeg dat over schadebemiddeling. Daarover wou ze volgens eigen zeggen met de buren van gedachten wisselen. Op 26 november vorig jaar was de Drachtster het huis van de buren binnengestapt met een groot vleesmes in de hand.

Ze verklaarde later dat ze het mes had meegenomen omdat ze bang was dat de buurvrouw haar uit zou lachen. Eenmaal in de woning zou ze aan de geschrokken buurvrouw gevraagd hebben of die ook bang voor haar was. Toen de buurvrouw de politie wilde bellen, griste de verdachte de vrouw de telefoon uit de handen. De telefoon werd later teruggevonden in de keukenla van de Drachtster. De politie kwam alsnog en de vrouw werd geboeid afgevoerd.

Ze moest de cel in, waar ze het volgens eigen zeggen koud had. Omdat ze geen deken kreeg, had ze maar een kussensloop opengehaald zodat ze daar haar voeten in kon warmen. Het vernielen van het sloop leverde een derde strafbaar feit op. De advocaat weigerde te geloven dat de oorzaak van het van het conflict enkel en alleen bij zijn cliënte ligt. De verdachte beaamde dat: 'Iedereen in de buurt draagt mij een warm hart toe. Ik ben echt niet zo als de buren zeggen'.

De achterbuurman zou ooit de tuin van de Drachtster vernield hebben, waardoor de ruzie is ontstaan. Ditmaal vond de rechter de feiten te ernstig om met een voorwaardelijke straf af te doen. De Drachtster kreeg een werkstraf van 20 uur. Als ze de komende twee jaar weer de fout in gaat, moet ze nog eens 20 uur onbetaald werken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws