Account
Logo
Zoeken
11.9 °C

Ameland beste woonplek Fryslân

do 18 juni 2009, 11.06 uur

HOLLUM - De beste plek om te wonen in de provincie Fryslân is Ameland. Dat zegt het Elsevier onderzoek naar de beste gemeente van 2009.

De beste gemeente van het land is Naarden geworden. Naarden wint dankzij drie sterke troeven: de talrijke historische monumenten in de oude vesting, het natuurgebied Naardermeer en de aanwezige bedrijvigheid. Ameland, Amsterdam en Ermelo bieden het meeste woongenot tegen de laagste woonlasten. Wieringermeer, Moordrecht en Berkelland brengen de inwoners de hoogste woonlasten in rekening, tegen het minste woongenot, komt uit de Elsevier cijfers.

Weekblad Elsevier beoordeelt jaarlijks alle 441 gemeenten van Nederland. Het blad kijkt naar woongenot, natuur en recreatie. Elsevier vraagt ook naar de werkgelegenheid en de werkloosheid, de bereikbaarheid van ziekenhuizen en de aanwezigheid van scholen en winkels. Is er cultureel wat te beleven in de gemeente en is er een rijk of arm uitgaansleven, wil het weekblad weten. Elsevier kijkt naar het sociaal klimaat en de criminaliteit. De uitkomst van al deze vragen zet Ameland op nummer 1 in de provincie en landelijk in de hoogste regionen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67.9%
Ja, op aanvraag  
14.3%
Nee  
17.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk