Account
Logo
Zoeken
13.6 °C

Overvallers Bentex meer op hun geweten

vr 12 juni 2009, 9.37 regionaal

BURGUM - Met de aanhouding van drie mannen die de Bentex in Burgum op 19 mei 2009 overvielen, heeft de politie meer overvallen opgelost. Vlak na de overval in Burgum kon de politie een 42-jarige man uit Zandvoort, een 19-jarige man uit Rockanje en een 27-man uit Leeuwarden aanhouden. In de auto, die net buiten Leeuwarden staande werd gehouden, trof de politie een gaspistool aan welke bij de overval was gebruikt.

Tijdens het politieverhoor werd duidelijk dat de mannen mogelijk ook verantwoordelijk zijn geweest voor de overvallen op winkels in Hoogeveen, Ommen, Wolvega en Stiens in de periode van 6 tot en met 19 mei 2009. De drie verdachten zijn door de Rechter-Commissaris in bewaring gesteld. Zij blijven vastzitten in afwachting van de rechtzaak.

Tijdens alle vijf de overvallen werd er gebruik gemaakt van een gaspistool. Men bedreigde het winkelpersoneel met het wapen, waarna men geld uit de kluis of kassa opeiste. Na afgifte van geld werden de medewerkers opgesloten in een toilet, kantoor of magazijn. Gedurende het politieonderzoek werd duidelijk dat een 21-jarige inwoner van Leeuwarden mogelijk ook bij het overvallen betrokken was. Hij is na uitgebreid verhoor weer heengezonden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws