Account
Logo
Zoeken
6.9 °C
Fout bij afhandeling na decode 0 -
© Jochem Wiersma

Start 40 jaar Lauwersmeer

za 23 mei 2009, 16.57 uur

LAUWERSOOG - Zaterdag was het exact 40 jaar geleden toen Koningin Juliana in 1969 het laatste caisson in de dijk tussen Groningen en Friesland plaatste. De Lauwerszee bestond niet meer en het Lauwersmeer was geboren.

Vandaag veertig jaar later, werd door het hijsen van een vlag het officiële startschot gegeven voor Lauwersmeer40, door commissaris van de Koningin in Groningen Max van den Berg en gedeputeerde Tineke Schokker-Strampel van de provincie Fryslân. Een seizoen lang kunnen bezoekers en inwoners van het Lauwersmeergebied genieten van bijzondere activiteiten en arrangementen.

Er waren diverse activiteiten in de haven van het Boose Wijf, Visserijmuseum Zoutkamp, de Proefboerderij Kollumerwaard het gemaal bij Ezumazijl, Nordic Walking Tocht, een fietsroute. alle activiteiten van de dag bezoeken. Bezoekers werden met een oude bus van het busmuseum uit Hoogezand van de ene naar de andere locatie gebracht. Echter nog voordat de eerste rit voor de bus erop zat, kreeg de bus precies op de provinciegrens bij de sluizen op Lauwersoog een klapband. De chauffeur kreeg de bus veilig tot stilstand.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws