Account
Logo
Zoeken
4.5 °C

Raad akkoord met start Rondweg

vr 27 maart 2009, 1.32 uur

DOKKUM - De voltallige gemeenteraad van de gemeente Dongeradeel is donderdagavond akkoord gegaan met het beschikbaar stellen van een krediet voor de eerste voorbereidingen van de Westelijke Rondweg. De weg verbindt de toekomstige Centrale As met het westelijke woongebied van de stad en industrieterrein Betterwird. Het vooronderzoek kan voor een groot deel samen met het vooronderzoek naar de Centrale As gedaan kan worden. Het onderzoek moet onder andere duidelijk maken wat de exacte kosten van de aanleg van de weg zijn.

Volgens wethouder Klaas de Graaf is het van groot belang dat er met het onderzoek naar de Centrale As meegelift wordt: “As wy der no net yn meigeane, dan misse wy de boat”. Daarnaast zijn de belangen groot: It giet om wurk, wurk en noch ris wurk”, aldus de Graaf. Overigens benadrukte de wethouder dat het starten van het vooronderzoek niet automatisch betekend dat de weg er ook daadwerkelijk komt. Als het vooronderzoek is afgerond is ook duidelijk hoeveel de weg precies gaat kosten: “Dan sizze we: we geane of we geane net”, aldus de Graaf. Zelf heeft de wethouder een goed gevoel bij de Rondweg en de samenwerking met de Provincie: “Ik haw it fertouwen en it gefoel dat de provinsje ús stipet wêr’t it mooglik is”.

Het is de bedoeling dat het project al volgend jaar aanbesteed wordt. Wanneer dat allemaal volgens plan gaat kan de Westelijke Rondweg ongeveer tegelijk met de Centrale As klaar zijn. De kosten voor de Rondweg worden nu geschat op 20 miljoen euro, maar het vooronderzoek moet een precies overzicht van de kosten in kaart brengen. De gemeente ziet het liefst dat een deel van de kosten door provinciale bijdrages en subsidies wordt betaald, maar is daarover nog in onderhandeling.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!