Account
Logo
Zoeken
5 °C

Dokkumer: Ik ben geen drugsdealer

do 26 maart 2009, 20.00 uur

LEEUWARDEN - Hoe het kon dat vier mensen verklaarden dat hij vanaf de zomer van 2005 tot aan de bouwvak van 2007 hun voornaamste leverancier van speed was, kon volgens de 30-jarige Dokkumer alleen maar uitgelegd worden als een wraakactie. 'Mij wordt een hak gezet, echt waar', zei de Dokkumer donderdag tegen drie rechters van de Leeuwarder rechtbank.

De officier van justitie denkt zeker te weten dat de man wel degelijk 'een spil' is geweest in een grotere drugszaak; dezelfde zaak waarin de politie eind april vorig jaar in de Friese Wouden tientallen mensen oppakte. De officier wil dat de Dokkumer 5000 euro in de staatskas stort; het geld dat de man volgens de officier heeft verdiend met de drugshandel.

De getuigen, onder meer twee Noardburgumers die donderdag ook terecht moesten staan, hadden de Dokkumer aangewezen als de man die hen speed leverde. De twee konden de politie precies vertellen waar de verdachte woonde, hoe hij er uit zag en waar hij de speed bewaarde (in de vriezer van de ouderlijke woning). De Noardburgumers zouden in totaal anderhalf tot twee kilo speed afgenomen hebben.

De Dokkumer zegt dat hij alleen speed voor eigen gebruik gekocht heeft. Hij gebruikte het als medicijn voor zijn ADHD, toen bleek dat Ritalin niet hielp. Hij haalde de speed in Leeuwarden. De officier gelooft er niks van. Hij eiste een celstraf van een jaar. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Stroomstoring treft deel van Dokkum

Stroomstoring treft deel van Dokkum

regionaal nieuws

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement


regionaal nieuws

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM