Account
Logo
Zoeken
6.7 °C

Drachtster moet 9 maanden brommen

ma 16 maart 2009, 16.25 uur

LEEUWARDEN - Volgens zijn advocaat was de 38-jarige Drachtster maandag niet naar de zitting van de politierechter gekomen, omdat de man zich schaamde. Het was dan ook een behoorlijke waslijst waarvoor hij zich moest verantwoorden. Op 5 maart vorig jaar bedreigde de verdachte een 70-jarige plaatsgenoot die zijn auto op de Dorsvloer wat ongelukkig had geparkeerd.

De bejaarde man stond daar omdat hij zijn kleindochter van school wilde halen. Een andere auto kon er niet langs. Drie man kwamen uit de auto en een van hen, de verdachte, sprong bovenop de motorkap van de Mercedes van het slachtoffer. De motorkap raakte daardoor ontzet. De Drachtster riep dat hij de 70-jarige wel even in elkaar zou slaan.

Op 18 juni stal de verdachte bij de Kwantum in zijn woonplaats een Beertender. De man had de bierpomp op de grond gezet om hem ongezien langs de kassa naar buiten te schuiven. Een week later probeerde hij zonder te betalen met een kar vol boodschappen het filiaal van Super de Boer in Buitenpost uit te lopen. Hij werd door het winkelpersoneel tegengehouden.

Op 15 november deed de Drachtster een poging een pakje shag bij de plaatselijke Aldi te pikken. De cassière zag dat hij twee pakjes uit het schap pakte. Hij legde een pakje terug en stopte het andere in zijn jaszak. Later beweerde hij dat hij de shagbaal al veel eerder had gekocht.

De nummers op het labeltje verrieden hem: die kwamen exact overeen met de pakjes die nog bij de kassa lagen. De man heeft een indrukwekkend strafblad. De twintig pagina's vermelden een keur aan delicten, van inbraken tot hennepteelt. Hij zat nog in de proeftijd van een straf uit 2007. De politierechter besliste dat hij de zes maanden cel voorwaardelijk alsnog moet uitzitten.

Voor de nieuwe feiten kreeg de Drachtster nog eens drie maanden cel. Aan de eigenaar van de Mercedes moet hij een schadevergoeding van ruim 1700 euro betalen. Voor de gestolen Beertender moet hij € 79 aan Kwantum betalen. Kwantum had 119 euro geclaimd, maar volgens de verdachte was de Beertender die dag in de aanbieding. Hij was uit stelen gegaan omdat hij geen geld had.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie








regionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe