Account
Logo
Zoeken
4.1 °C

Nieuw geluid van ambulances

di 17 februari 2009, 12.06 uur

DRACHTEN -

De Kijlstra Ambulancegroep laat vanaf 1 maart een nieuw geluid horen op Friese wegen. De drietoon van de ambulances maakt plaats voor een tweetonige sirene die beter hoorbaar is. In 2014 moeten alle hulpdiensten aan de nieuwe eisen voor geluid en licht voldoen.

De huidige tweetonige sirenes van politie en brandweer en de drietonige sirene van ambulances hebben aan effectiviteit verloren doordat auto's steeds beter geïsoleerd zijn. De nieuwe sirene kent een lage toon van 375 hertz en een hoge toon van 500 hertz. Mede vanwege het toenemende verkeer wordt het minimale volume verhoogd van 100 naar 110 dB. Met de invoering van één uniforme sirene verdwijnt dus ook het onderscheid tussen de sirenes van verschillende hulpdiensten.

Kijlstra Ambulancegroep verzorgt met 16 ambulances ruim 16.000 hulpverleningen per jaar. Dit is ruim de helft van alle ritten in de provincie Friesland. In de vestigingen staan 24 uur per dag ambulances klaar om snel te kunnen uitrukken. De ambulances zijn met moderne apparatuur uitgerust en worden bemand door gespecialiseerd personeel.

Klik hier voor het nieuwe geluid

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Poollicht laat zich korte tijd zien boven Friesland

Poollicht laat zich korte tijd zien boven Friesland


regionaal nieuws

Stroomstoring treft deel van Dokkum

Stroomstoring treft deel van Dokkum


regionaal nieuws

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM