Account
Logo
Zoeken
9.1 °C

Ballumer mishandelde ex-vriendin

ma 16 februari 2009, 20.04 uur

LEEUWARDEN - De nasleep van een verbroken relatie leidde op 14 maart 2008 tot, zoals de officier van justitie het maandag noemde, 'een relationeel drama op Ameland'. Een Ballumer (41) was de woning van zijn voormalige vriendin in Hollum binnengedrongen. De man mishandelde zijn ex en haar nieuwe vriend.

De politierechter veroordeelde de Ballumer bij verstek tot een werkstraf van 60 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken. De betrokkenen hadden twee verschillende versies van het gebeurde. De verdachte was volgens de ex-vriendin onuitgenodigd haar woning binnengegaan.

De man begon te schelden en schopte haar tegen de buik en de borst. Toen de nieuwe vriend de vrouw te hulp wilde schieten, kreeg deze een paar stompen tegen het hoofd. Tijdens de worsteling die daarop ontstond, zou de Ballumer de ander in het bovenbeen hebben gebeten. Nadat hij een knietje had gekregen, droop de verdachte af.

Hij had een heel andere lezing. Volgens hem had zijn ex hem een tijdlang met sms'jes bestookt. De vrouw zou soms wel 200 tekstberichten per dag naar zijn telefoon gestuurd hebben. Op 14 maart zou hij weer een bedreigend sms'je hebben gekregen. Toen hij bij de woning kwam, zou de nieuwe vriend hem uitgedaagd hebben.

Volgens de Ballumer was het de andere man die de eerste klap uitdeelde. De twee raakten in gevecht, daarbij zou hij de vrouw onopzettelijk geraakt kunnen hebben. De rechter ging er vanuit dat de verdachte degene was die de confrontatie had gezocht. Zij voegde er wel aan toe, dat zij de indruk had dat de ex ook niet altijd 'een even prettige rol' heeft vervuld.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement

regionaal nieuws

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM






regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie