Account
Logo
Zoeken
5.2 °C

Werkstraf voor stelen van € 6,50

wo 11 februari 2009, 14.58 uur

LEEUWARDEN - De diefstal van zes-en-een-halve euro leverde een 30-jarige inwoonster van Tijnje woensdag een werkstraf op. De vrouw had het geld van een kennis gepikt. De politierechter veroordeelde haar tot een werkstraf van 20 uur, ze kreeg hetzelfde aantal uren in voorwaardelijke vorm opgelegd.

De twee vrouwen kwamen geregeld bij elkaar over de vloer. Op 12 augustus vorig jaar dronk de verdachte een biertje bij haar vriendin, een gepensioneerde dame. Die ontdekte nadat het bezoek was vertrokken dat een houten kistje dat altijd in de vensterbank stond, was verdwenen. In het kistje zat een briefje van vijf euro, een euromunt en nog wat losse munten.

De vrouw vond het kistje leeg terug in de spoelbak van het toilet. Ze deed aangifte van diefstal. Drie dagen later kwam haar vriendin langs om de diefstal op te biechten. Ze zei dat ze heel veel spijt had, ze had een paar nachten niet kunnen slapen. Het slachtoffer zei dat ze dat maar aan de politie moest vertellen, dan zou de aangifte waarschijnlijk wel ingetrokken worden.

Dat laatste was dus niet gebeurd. De verdachte, die woensdag niet op de zitting kwam, had tegen de politie gezegd dat ze haar vriendin een dvd-speler had gegeven, om het goed te maken. De rechter noemde de diefstal van het geldbedrag 'een hele kwalijke actie'.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.7%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.2%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'