Account
Logo
Zoeken
9.5 °C

Ieren gaan door met verkoop

vr 23 januari 2009, 14.55 uur

DOKKUM - De Ierse colporteurs, die eerder actief waren op Ameland en de regio Surhuisterveen, zijn vrijdag vrolijk verder gegaan met de verkoop van materiaal uit hun bestelbussen. Ze werden vrijdag door WâldNet gespot in Dokkum maar lezers gaven via de tiplijn ook door dat ze actief waren in Burgum en op het industrieterrein van Veenwouden.

Een camerateam van WâldNet ging vrijdag de colporteurs opzoeken omdat ze toch de hele week in de belangstelling staan. De eerste undercover-actie (zonder camera) leverde veel informatie op. Ze zijn actief in meerdere groepjes en ze zijn actief in verschillende plaatsen. Ze verplaatsen zich snel en vrijdag vertelden ze meerdere mensen dat ze naar de 'airport' moesten om naar huis te gaan. Daardoor konden de goederen erg goedkoop aangeboden worden.

De Ieren zijn actief in bestelbussen uit Ierland maar ook gehuurde bestelbussen uit Nederland. De colporteurs hadden onder andere een kettingzaag, generator en gereedschapset in de aanbieding voor maar éénderde, of vierde van de werkelijke prijs. Het is echter niet van het merk Honda zoals men beweerd. De Ieren bieden als 'bewijs' echter wel een echtheidscertificaat en tonen ook hun identiteitsbewijs.

Update zaterdag 14.45 uur
Ook gingen de Ieren zaterdag door met het verkoop uit de busjes. Zo werd een bedrijf in Twijzel bezocht waar het spul ter waarde van zo'n 2100 euro - volgens de Ieren zelf - nu werd verkocht voor ongeveer éénvierde van de prijs.

Hoe de verkopers reageren op de komst van een camerateam kunt u zien in de video. WâldNet wilde langs deze weg 'wederhoor' halen bij de Ieren.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost


regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof


ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!



regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer