Account
Logo
Zoeken
2.8 °C
Foto: Geert Huisman

Bruinja leest voor op zijn oude school

wo 21 januari 2009, 17.39 uur

KOLLUM - In het kader van de Nationale Voorleesdagen had de Professor Casimirschool in Kollum woensdag een prachtig programma voor de leerlingen van alle acht groepen. De school had als thema gedichten en taal gekozen met het oog op de verkiezing van de Dichter des Vaderlands. Naar aanleiding van deze verkiezing was Tsead Bruinja als kandidaat opvolger van de huidige Dichter des Vaderlands Driek van Wissen, te gast op de Kollumer basissschool.

Tsead Bruinja is een oud leerling en men is daar best trots op. Hij is genomineerd voor de belangrijke post omdat hij alom erkenning verdient als pleitbezorger van de Friese en Nederlandse poëzie en is actief als podiumdichter en organisator van literaire evenementen. Ook andere dichters kwamen deze woensdag langs op de school.

Groep 1 had als voorleesgast de heer Klaas van der Werf, predikant van de school en taaldocent aan de universiteit Groningen. Groep 2 kreeg bezoek van de Groninger dichter Bart F.M. Droog en groep 3 luisterde aandachtig naar de dichter Daniel Dee uit Rotterdam. De Irakese dichter Al-Swad vertelde over zijn werk in groep 4 terwijl groep 5 burgemeester Bearn Bilker als gast mocht ontvangen. Jelle Bangma, ook bekend als prozaschrijver en taaldeskundige bracht een bezoek aan groep 6 en groep 8 luisterde naar de verhalen van de schrijver en columnist Douwe Kootstra.

Tsead Bruinja nam aan het begin de opening voor zijn rekening waarna hij groep 7 uitleg gaf over zijn gedichten en de kans om Dichter des Vaderlands te worden. Iedereen heeft bijzonder genoten, eerst van hun voorleesontbijtje en vervolgens van de wel heel speciale voorleesgasten. De Professor Casimirschool was bij monde van de directeur Anneke van Dellen, maar wat ingenomen met een serie van dergelijke belangrijke gasten en hun warme pleidooi voor dichten en taal. Zij riep Op om vooral te stemmen op Tsead Bruinja via www.dichterdesvaderlands.nl

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
87.2%
Nee  
7%
Geen mening  
5.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381