Account
Logo
Zoeken
5.4 °C
Foto: Geert Huisman

Nieuwjaarsconcert Joost Wiersma

zo 11 januari 2009, 20.03 uur

JISTRUM - Traditiegetrouw openden de beide orkesten van muziekvereniging Joost Wiersma het nieuwe muziekjaar 2009 in de sporthal in Jistrum. Zowel het A- als het B orkest gaven zondag een spetterend concert.

Voor een kleine 200 toeschouwers opende het B- orkest onder leiding van Gerben Dijkstra het concert. De veelal jonge muzikanten van het ‘talentenorkest’ speelden lekker vlotte muziek. De keuze was gevallen op populaire muziek en zo leidden ze ons van dance naar blues en via een bolero naar funk. Het orkest zat in bigband opstelling op het podium en zodoende verrasten zij de trouwe aanhang. Met swingende nummers als ‘Give me some funk’en ‘Back to the dancefloor’ kregen ze de handen van het publiek op elkaar. Een rustmoment vormde de trombonesolo in Roberto’s Bolero.

Wanneer je populaire muziek speelt, mag een nummer van Jan Smit uiteraard niet ontbreken. Met ‘Stilte in de storm’ toonde Joost-B aan dat ze van alle markten thuis is. Hun bijdrage van dit concert werd afgesloten met een Chachacha van Gilmore. Een waardige afsluiter van dit jonge, talentvolle orkest. Na de pauze verschenen alle muzikanten van de vereniging op het podium. Het A- en B-orkest speelden samen ‘Smile’, een swingend stuk dat, mede dankzij de omvang van het orkest (bijna 80 leden) de sportzaal deed trillen op haar fundament.

Waar het B-orkest koos voor populaire muziek greep de nieuwe dirigent van het A- orkest, Arnold Span, naar klassiek repertoire. De opening met de ‘Festmusik der stadt Wien’ van Richard Strauss stond als een huis. Meteen was de klasse van orkest en dirigent duidelijk. Na composities van Rimsky Korsakov en Hardy Mertens volgde het majestueuze ‘Valley of the Pinios’ van Houben. Dat Joost Wiersma ook uitstekende solisten in huis heeft, toonden Amarins Dotinga en Cirsten Zwaagstra op sopraansaxofoon.

In ‘Oblivion’ van Piazolla soleerden zij zeer ingetogen en spanningsvol. De voortreffelijke begeleiding dient hier ook zeker genoemd te worden. Met het flitsende ‘Sky High’ sloot Joost- A het concert af. Na het dankwoord van de voorzitter en de bloemen voor de dirigenten en presentatrice Wilma van der Sluis, klom Arnold Span nog een keer op de bok om de echte uitsmijter te dirigeren. Met de beroemde ‘Florentina mars’ kwam een einde aan dit prachtige nieuwjaarsconcert.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!