Account
Logo
Zoeken
5 °C
Foto: Jilmer Postma

Groot ROC dictee groot succes

ma 15 december 2008, 18.50 uur

DRACHTEN - Maandagavond was het dan zover: het groot ROC dictee. Dit dictee werd georganiseerd door ROC Friese Poort in Drachten. In het restaurant van de afdeling horeca hadden de studenten van video een studio opgebouwd. Rond 19.30 begon het groot dictee welke live te zien was via de site http://tv.rocfriesepoort.nl. Conrad Berghoef gaf een aantal interviews met deelnemers aan het dictee. Aan het dictee deden ook een enkele prominenten mee zoals de wethouders Feenstra en Rozema en Gurbe Douwstra.

Tijdens het voor lezen van het dictee, gemaakt door Jan Willem Visser kwam het zweet bij menig deelnemer op zijn voorhoofd staan. Tijdens het voorlezen werden de hersens flink gekraakt want moet dit woord wel of niet tussen een streepje of moet er wel een trema op of niet. Na veel wikken en wegen kwam de jury er uit. In totaal waren er 1322 fouten gemaakt. Dat maakte een gemiddelde van 38 fouten per persoon. Er waren twee groepen, studenten en ouderen.

Bij de studenten werd Jasper Tolsma 1e met 19 fout op de voet gevolgd door Berdina van der Veen met 20 fout. Bij de ouderen won docent journalistiek Akke Maria Born met 19 fout. Vlak achter haar zat Fred Veensta met 20 fout en
Gurbe Douwstra had als derde 22 fout. Volgens projectleider Conrad Berghoef was dit dictee zeer de moeite waard en zal het bijna zeker een vervolg krijgen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Stroomstoring treft deel van Dokkum

Stroomstoring treft deel van Dokkum

regionaal nieuws

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement


regionaal nieuws

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM