Account
Logo
Zoeken
3.9 °C

Dokkumer moet naar afkickkliniek

vr 12 december 2008, 9.41 uur

LEEUWARDEN - Hij is al jaren een goede bekende van justitie, de 33-jarige Dokkumer. De man heeft zich in het verleden schuldig gemaakt aan een keur aan strafbare feiten. Hij specialiseerde zich in diefstallen, inbraken en autodiefstallen. In mei en augustus van dit jaar kwamen er weer een aantal nieuwe delicten bij.

De man is op 11 augustus betrokken geweest bij de inbraak in een rijdende winkel die op een terrein aan het Uithof in Dokkum stond. Verder heeft hij in mei een auto verduisterd van een garagebedrijf in Veenwouden en was hij betrokken bij diverse inbraken in zijn woonplaats, ook in de maand augustus.

Verder heeft hij drie weken illegaal in een caravan geslapen, die na zijn verblijf letterlijk uitgeleefd was. De aan drugs verslaafde Dokkumer had geen werk en geen uitkering, hij is dakloos en hij zit diep in de schulden. Volgens de reclasserring heeft hij een stabiele woonsituatie en een dagbesteding nodig, en iemand die zijn financiën regelt.

Hij werd deze week door de rechtbank in Leeuwarden in een afkickkliniek geplaatst. Hij kreeg een celstraf van 240 dagen waarvan 112 voorwaardelijk, zodat hij meteen als hij vrijkomt naar de kliniek kan. Hij moet de behandeling verplicht afmaken en hij komt onder toezicht van de verslavingszorg te staan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door


Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.6%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie


regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381