Account
Logo
Zoeken
12.9 °C

Twee jaar cel voor ziekenhuispiraat

do 11 december 2008, 16.42 uur

LEEUWARDEN - De 39-jarige oplichter die bekend staat als 'de ziekenhuispiraat' werd donderdag door de Leeuwarder rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar. De man heeft zich de afgelopen jaren met gesimuleerde klachten op laten nemen in een hele reeks ziekenhuizen, waaronder de Tjongerschans in Heerenveen en Nij Smellinghe in Drachten.

De nep-patiënt heeft sinds 2002 geen vast onderkomen. Daar paste hij een mouw aan door zich onder een valse naam met zogenaamde rugklachten te melden bij diverse ziekenhuizen. Nadat hij was ontslagen liet hij niets meer van zich horen. De ziekenhuizen bleven met onbetaalde rekeningen zitten.

De man kreeg zelfs twee kledingzaken in Drachten zover om hem kleding te brengen terwijl hij in Nij Smellinghe lag. Hij zei dat hij niet bij zijn eigen kleren kon komen. Verder heeft hij een vrouw gestalkt die hij in een ziekenhuis in Leeuwarden had ontmoet. De man heeft zelfs een poosje bij de vrouw ingewoond, hij zei dat hij naar woonruimte zocht.

De vrouw moest uiteindelijk vluchten omdat ze door de ziekenhuispiraat gestalkt werd. De man overstelpte haar met honderden sms'jes, liet ongevraagd pizza's bij haar thuis bezorgen en liet haar telefoonabonnement blokkeren. Toen de vrouw op 14 april thuiskwam om wat spulletjes op te halen, liep ze de verdachte tegen het lijf.

De man was de woning binnengedrongen. Hij had de boel met ketchup besmeurd en een dekbed kapotgesneden. Met een vleesmes in de hand rende hij achter de vrouw aan, die ternauwernood in een klaarstaande taxi kon springen. De rechtbank bepaalde dat de man een schadevergoeding van 1250 euro aan de vrouw moet betalen. Toen de zaak in augustus voor het eerst diende was de verdachte er niet. Volgens zijn raadsman lag hij in de ziekenboeg van de gevangenis, hij was aan een hernia geopereerd. Deze keer zou het om een 'echte' ziekenhuisopname gaan. De officier van justitie eiste toen tbs met dwangverpleging en twee jaar cel.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




ondernemend nieuws

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering





regionaal nieuws

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland



regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende