Account
Logo
Zoeken
9.2 °C

Kollum denkt mee over Dokkumerlân

di 21 oktober 2008, 15.15 uur

KOLLUM - Inwoners van Kollumerland mogen meedenken over de toekomst van haar eigen gemeente. Op 30 oktober 2008 wordt in De Colle in Kollum een avond georganiseerd om de meningen te peilen. Voordat de raad een besluit neemt over de toekomst, vindt de gemeente het belangrijk dat de inwoners en organisaties hun ideeën kwijt kunnen.

Op 20 november zal de raad vervolgens een discussie houden over de toekomst van Kollumerland naar aanleiding van een voorstel van het college van B&W. Het is de bedoeling dat vervolgens op 11 december een besluit genomen wordt door de raad.

Kollumerland heeft onlangs onderzoek laten doen naar de toekomst van haar gemeente. De belangrijkste conclusie is, dat de gemeente nu vooral op de dorpen gericht is. Om de inwoners in de dorpen goed te kunnen blijven bedienen en de leefbaarheid op peil te houden, zullen de problemen meer vanuit een regionale visie opgelost moeten worden. De regio moet beter op de kaart worden gezet.

Het college van B&W heeft inmiddels een voorlopig standpunt bepaald. Het college kan zich grotendeels vinden in de conclusies van het rapport en wil vooral de samenwerking NOFA een extra impuls geven. Het college erkent dat samenwerking zijn grenzen kent en wil daarom op middellange termijn een fusie aangaan in NOFA- verband. Of Dokkumerlân ook een serieuze optie is, zal in de toekomst duidelijk moeten worden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie






regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met auto



regionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe