8.7 °C

Peinders zegevieren in Harkema

zo 19 oktober 2008, 17.44 uur

HARKEMA - Harkema - De Pein moest aantreden tegen middenmoter Harkema. De Peinders, die nog altijd op de laatste plaats stonden, begonnen in een gewijzigde opstelling. Gea Jansma in de ochtenduren een ongemakje op haar werk had kon niet mee spelen. Ze werd vervangen door de ook niet geheel fitte Lydia Elzinga. De wedstrijd was vandaag onder leiding van Dhr De Vries uit Hoogezand, die overigens een prima wedstrijd floot.

Het waren de Peinders die net als in de voorgaande wedstrijden goed uit de startblokken kwamen. Douwe Quarré zette van afstand de 0-1 op het scorebord. Sjoerdtsje Jeltema tekende vlot daarna vanachter de korf de tweede treffer aan. Christel De Vries wist meteen na de vakwisseling in de eerste aanval van De Pein via een omdraaibal de derde te noteren. Harkema wist de nul van het scorebord te halen door van afstand de gele kunststof korf te vinden. Beide ploegen lieten leuk korfbal zien en gaven elkaar geen strobreed toe, er werd gestreden voor elke bal. Kansen waren er voor beide ploegen ook vol op. Alleen de doelpunten bleven uit. Beide ploegen wisten voor rust nog om en om te scoren tot de 4- 7 ruststand op het bord stond.

In de rust benadrukte interim coach Bonne Altena dat men nu niet moest verslappen, Harkema zet door tot het einde en het was aan de Peinders om gewoon zo door spelen. Het beloofde nog een spannende tweede helft te worden, Harkema wist de voorgaande wedstrijden ook een ruime achterstand nog in winst om te buigen. Na de hervatting was het Laurens Meinsma die vanaf de strafworp stip de 4-8 liet aanteken. Harkema liet zich niet van de wijs brengen en door een tweetal wissels in te brengen probeerde het team van Jan Wagenaar het tij nog te keren. Harkema wist door de nieuwe impuls nog terug te komen tot 7-10. Op deze stand was het Liekele Jeltema die van afstand het elfde Peinder doelpunt door de korf wist te lepelen. Harkema wist echter door twee snelle aanvallen terug te komen tot 9-11. Met nog 10 minuten op de klok ging het publiek nog een spannende slotfase tegemoet. De Pein heeft in de afgelopen wedstrijden de winst op het laatst door hun handen laten glippen, maar vandaag was het Harkema dat het minste geluk had. Op de stand 11- 12 blies de goed leidende leidsman af en waren de eerste twee