Account
Logo
Zoeken
-0.1 °C

© WâldNet |  Vrijwilliger Douwe van der Laan zet aan om de laatste takken van een wilg te knippen. Op de achtergrond bindt Ate Jeeninga de takken tot bossen. Beide mannen zijn elke ochtend op het Damshûsterrein om de nodige klussen te klaren.

Geen winterslaap voor vrijwilligers

za 04 oktober 2008 11.26 uur

NIJ BEETS - Voor de bezoekers van It Damshûs in Nij Beets gaat met de huidige tijd de winterslaap in. Achter de schermen wordt er echter volop gewerkt. De wintermaanden worden gebruikt voor onderhoudswerkzaamheden en daar waar nodig is worden verbeteringen aangebracht.

De vrijwilligers Ate Jeeninga en Douwe van der Laan hekkelden in de afgelopen weken alle watergangen en sloten op het terrein van het Museum. Dit gebeurde handmatig met een hekkel zoals die vroeger ook werd gebruikt. Ook knotten zij een rij wilgen. In november wordt het dak van bezoekerscentrum De Stûke geïsoleerd. Met een groep vrijwilligers worden de dakpannen van het dak gehaald waarna de isolatie wordt aangebracht.

Verder zullen de zandpaden op het terrein worden bestraat zodat het museum gemakkelijker te bezoeken is voor mensen in een rolstoel.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....