Account
Logo
Zoeken
3.2 °C

'U moet mensen gewoon geen pijn doen'

vr 03 oktober 2008 17.25 uur

LEEUWARDEN - Eigenlijk begreep de 54-jarige bloemenverkoper uit Triemen er helemaal niets van: de politierechter vond vrijdag dat hij zich schuldig had gemaakt aan mishandeling, terwijl hij 'gewoon' probeerde iemand uit zijn bloemenzaak in Leeuwarden te werken. Iemand die er niets had te zoeken. 'Ik heb het drie keer gevraagd', zei de man.

De Triemster wilde niet dat een abonnementenverkoper van het Algemeen Dagblad in de hal van zijn bloemenzaak bij V&D aan de Nieuwestad stond, om zijn klanten lastig te vallen met wervende praatjes. Tot drie keer toe werd de krantenman verzocht de zaak te verlaten. 'Hij werd een beetje agressief', zei de Triemster.

Hij pakte de verkoper bij de jas en werkte hem naar buiten. De verkoper spartelde tegen en zou bij het naar buiten bonjouren zijn hand tegen een muur hebben gestoten. Dat bestaat niet, volgens de verdachte. 'Er is helemaal geen muur'. Toch deed de krantenverkoper aangifte van mishandeling.

Strikt genomen was dat ook het geval, als het slachtoffer tenminste pijn of letsel had. De bloemenman snapte er niets van. Als degene iets gestolen had, dan had hij hem wel in de kladden mogen grijpen; dan was er sprake van een strafbaar feit. In dit geval hadden hij of een van zijn medewerkers de politie moeten bellen.

De rechter vond de zaak niet zo ernstig dat zij een onvoorwaardelijke straf op wilde leggen. Zij verklaarde de Triemster schuldig, maar ze liet een straf achterwege. 'Ik geloof dat ik de volgende keer maar een emmer water pak', reageerde de man verontwaardigd.

'Dat doet geen pijn. U moet de mensen gewoon geen pijn doen', zei de officier van justitie. De verdachte was duidelijk niet tevreden met het vonnis. Ondanks het feit dat hij geen 'echte' straf had gekregen, overwoog hij toch om in hoger beroep te gaan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....