Account
Logo
Zoeken
3 °C

Drachtster was 'opgefokt en agressief'

vr 03 oktober 2008 16.55 uur

LEEUWARDEN - Een 32-jarige Drachtster gedroeg zich behoorlijk recalcitrant, toen hij op 23 november vorig jaar samen met een maat uit Burgum een bezoekje bracht aan Heerenveen. De mannen waren stevig onder invloed van drank en drugs toen ze op het Breedpad de buitenspiegel van een bedrijfsbusje vernielden.

De Drachtster had de spiegel met zijn elleboog kapot geslagen. De chauffeur, medewerker van een brandbeveiligingsbedrijf, kreeg een pak rammel toen hij een opmerking maakte over de zinloze vernieling. De twee mannen scholden op alles en iedereen die hun pad kruiste, zelfs vrouwen en kinderen waren niet veilig. Volgens een getuige waren de twee 'opgefokt en agressief'.

Op aangeven van de chauffeur werd het tweetal door de politie aangehouden. Ze verzetten zich hevig. De Drachtster riep richting een hoofdagent dat hij hem 'kapot' zou maken. De 32-jarige werd vrijdag door de politierechter in Leeuwarden bij verstek veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur. Voor de kapotgeslagen spiegel moet hij 46,85 euro betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....