Account
Logo
Zoeken
19.1 °C
© Wouter Jansen |  ... met leadzangeres Cindy Oudshoorn.

Kayak kleurt Iduna avond

zo 21 september 2008, 14.37 regionaal

DRACHTEN - Zaterdagavond kleurde de inmiddels al 35 jarige band Kayak het poppodium van Iduna. Kayak werd in 1972 opgericht door toetsenist Ton Scherpenzeel en drummer Pim Koopman. De groep bestaat dan verder uit zanger Max Werner, gitarist Johan Slager en bassist Cees van Leeuwen. In deze bezeting klimmen zij al snel naar de top van de Nederpop.

Albums als Mammoth en Chance for a Lifetime Doen het in eigen land goed, ook in het buitenland slaan de platen erg aan. Landen als België, Engeland en de VS staan erg open voor de Hollanders. De ruim 100.000 verkochte exemplaren weten dit te ondersteunen. Kayak heeft een knipperend bestaan. In 1999 kwamen ze voor het laatst bij elkaar, en dit blijkt tot op de dag van vandaag goed te werken.

Kayak is regelmatig in de single hitlijsten verschenen. Nummers als Wintertime, Starlight Dancer en Ruthless Queen staan zelfs nog steeds hoog genoteerd in de jaarlijkse Top2000. Kayak heeft inmiddels tot ver over de landgrenzen een grote en trouwe schare fans opgebouwd. In 2005 brengt Kayak bij SMH Recordings het dubbelalbum Nostradamus uit, gevolgd door een theatertournee. De symfonische rock van Kayak is als kaviaar voor de oren.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws