Account
Logo
Zoeken
9.3 °C
Foto: Anne Meinema

Veearts Françoise Rey wint SHCD

vr 15 augustus 2008, 17.27 uur

DOKKUM - Op 23 juli, 30 juli en 6 augustus organiseerde Stichting Hippisch Centrum Dokkum (SHCD), voor de vierde keer, in samenwerking met De Osseweide te Dokkum een dressuurcompetitie voor paardenruiters in de klasse B t/m Z2.

Over drie gereden wedstrijden vergaarden de amazones in desbetreffende klasse zo genoemde plaatsingspunten. Van de zes gereden proeven, telden de vier beste proeven mee voor een plaats in de finale van woensdag 13 augustus. Inzet: een spiksplinternieuw te winnen Jorge Canvas dressuurzadel met een winkelwaarde van maar liefst € 795,00.

Woensdag 13 augustus vanaf 17.00 uur gingen de ruiters/amazones met de hoogste plaatsingpunten in zijn of haar klasse, de strijd met elkaar aan in de klassen B t/m Z2. Van deze ruiters/amazones ging 25% uiteindelijk door naar de finale. Leuk was dat deze finale werd gejureerd door Z-jurylid Liesbeth Ludwig uit Nuis, de winnares van de competitie in 2007. Zij wist dus als géén ander wat voor spanning en emoties het met zich meebrengt als je mag rijden voor een nieuw te winnen zadel.

Tijdens de prijsuitreiking was het muisstil, maar toen bekend werd dat Françoise Rey uit Onderdendam de winnares was, luidde er een welgemeend applaus van haar ‘mede-strijders’. Bij de uitreiking van het zadel wist de 33- jarige Françoise, die in het dagelijks leven vee- arts is te Winsum (gn) met als specialisme paarden, haar emoties moeilijk in bedwang te houden.

Haar Zirkoon, een pas 4-jarige afstammeling van de hengst San Remo, had ze eigenlijk voor ‘de grap’ opgegeven voor de competitie, dit omdat ze toch heen reed met de friese merrie Jitske L. op de kar. Op 30 juli startten Zirkoontje, zoals Françoise hem liefkozend noemt, voor de allereerste keer in de L2-dressuur te Dokkum en wist toen gelijk al vier winstpunten in de klasse L2-dressuur in de wacht te slepen.

Dit kunstje herhaalden ze nog eens op 6 augustus waarmee dus een plaats in de finale een feit was. Françoise komt uit voor De Boterdiepruiters te Bedum. Tweede werd Fries Kampioen in de L1- dressuur ,de 16-jarige Romiëlle van Tuyl met Rianta uit Surhuisterveen lid van de Surventoruters. Zij reed in deze finale ook in de L1-dressuur.

De 19-jarige Anette Verbeek uit Blye, rijdend voor De Dongerruters uit Dokkum, plaatste zich als derde met friese merrie Nynke Sarina én als vierde met de friese merrie Mirthe van Beintum. Beide keren in de B-dressuur. Deze talentvolle combinatie kreeg afgelopen zaterdag tijdens de Friese Kampioenschappen ook al het lint voor het reserve-kampioenschap in de B-dressuur omgehangen. Hieruit blijkt wel dat de kwaliteit van de deelnemers in de finale hoog te noemen was, en dat er dus echt gestreden moest worden.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer