Account
Logo
Zoeken
3.7 °C

Boze vader had stroomstootwapen

wo 16 juli 2008, 20.49 uur

LEEUWARDEN - Achteraf besefte de 46-jarige verdachte uit Zwaagwesteinde dat het geen handige zet was geweest om gewapend met een stroomstootwapen de plaaggeesten van zijn zoon op te zoeken. Toch had de man het gedaan, in de oudejaarsnacht nog wel. De politierechter veroordeelde hem woensdag wegens mishandeling en bezit van een verboden wapen tot een werkstraf van 60 uur.

De zoon van de verdachte lag al een hele poos overhoop met een groepje jongens. De vader was zelf met opzet al niet naar het nieuwjaarsfeest in Zwaagwesteinde gegaan, om escalatie te voorkomen. Zijn zoon was er wel. Toen de Zwaagwesteinder 's nachts een alarmerend telefoontje van de zoon kreeg, sprong hij op de fiets. Een van de jongens had zijn zoon een gebroken neus geslagen.

Toen de verdachte de dader tegenkwam gaf hij hem een paar stevige klappen. Vervolgens zou de man van achteren zijn aangevallen door een groepje jongeren. Hij zei dat hij daarop niets anders had gedaan dan de paralizer uit zijn broekzak halen om de jongens op een afstand te houden. De jongeren hadden een andere lezing, die ze overigens volgens de verdachte met elkaar hadden doorgesproken.

De jongens hadden verklaard dat zij meteen het stroomstootwapen in de nek kregen, waarop ze een paar klappen in het gezicht hadden gekregen. Een van de jongens is vermoedelijk even buiten westen geweest. Het andere slachtoffer moest naar het ziekenhuis om zijn bovenlip te laten hechten. De verdachte heeft de schade -1000 euro- meteen vergoed.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
25.6%
Nee  
56%
Maakt me niet uit  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!