Account
Logo
Zoeken
8.3 °C

Drachtster vecht, bijt en spuugt

ma 23 juni 2008, 17.30 uur

LEEUWARDEN - Hij wist nog dat hij door was uitgenodigd door de bewoonster en dat hij op een gegeven moment met een man lag 'te rollebollen' in de hal van de woning in Haulerwijk. Verder kon de 37-jarige Drachtster de politierechter maandag niet echt vertellen wat zich in de nacht van 7 mei had afgespeeld.

Het was er behoorlijk stevig aan toegegaan. De bewoonster had de politie gebeld omdat de twee mannen in haar woning aan het vechten waren. De vechtersbazen hadden allebei meer dan genoeg gedronken. Twee politiemensen zagen zich genoodzaakt versterking in te roepen. Zelfs toen was het nog een hele toer om de Drachtster tot bedaren te brengen. De verdachte wou niet dat de politie de andere man meenam naar het bureau.

De Drachtster moest tot twee keer toe gepepperd worden voor de agenten hem onder controle konden krijgen. Hij had een politieman in de arm gebeten en in het gezicht gespuugd. Ook had hij de agenten uitgescholden voor 'mietjes' en had hij gedreigd een van hen een kopstoot te geven. Het meeste van wat er was gebeurd kon de Drachtster zich niet herinneren. 'Als ik kwaad ben, weet ik niet meer wat ik zeg en doe'.

Ook kon hij zich niet meer heugen dat hij de keel had dichtgeknepen van de man waar hij mee had gevochten. De verdachte heeft een strafblad van 19 pagina's, hij staat als veelpleger in de boeken. Hij zat maandag nog altijd in voorlopige hechtenis. De rechter veroordeelde hem tot een celstraf van twee maanden en een werkstraf van 180 uur. De politieman krijgt een schadevergoeding van 150 euro.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
31.5%
Nee  
50.5%
Maakt me niet uit  
18%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


regionaal nieuws

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap


regionaal nieuws

Stroomstoring treft regio Eanjum

Stroomstoring treft regio Eanjum


regionaal nieuws

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'