Account
Logo
Zoeken
Zoeken
20.2 °C
Foto: WaldNet

Woning AZC Dokkum totaal uitgebrand

do 29 mei 2008 09.41 uur

DOKKUM - Donderdag is een woning op het AZC aan de Parklaan in Dokkum volledig uitgebrand. De brand werd rond 9.20 uur ontdekt in de woning (nummer D45) en bij aankomst van de brandweer stond het huis vol rook. Terwijl de brandweer een binnenaanval deed, waren alle bewoners van het blok van tien huizen geëvacueerd door de bedrijfshulpverleners van het AZC. Ook het blok erachter werd op tijd ontruimd. In totaal 24 mensen zijn geëvacueerd. De brand in de woning dreigde over te slaan naar twee andere woningen, maar dat wist de brandweer te voorkomen

De brand was enorm heftig waardoor de binnenaanval werd gestaakt en de brandweer van buiten begon te blussen. De vlammen sloegen rond 9.40 uur door het dak. In een halfuur tijd werd er door de brandweer opgeschaald naar 'grote brand' maar rond 10.00 uur was de brand al onder controle. Ton Baas, plaatsvervangend burgemeester van de gemeente Dongeradeel, liet zich op het AZC informeren over de brand en de gevolgen informeren.

Het asielzoekercentrum in Dokkum sluit per 1 maart 2009. De 30 bewoners van de unit werden opgevangen in de recreatieruimte van het centrum, maar kunnen later elders in het centrum geherhuisvest worden. De brand is begonnen in woning D45, waarschijnlijk door een frituurpan.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....

zaterdag 30 september

De Spitkeet in teken van fruit