Account
Logo
Zoeken
Zoeken
17 °C

Duur avondje stappen voor eilanders

wo 28 mei 2008 14.03 uur

LEEUWARDEN - Het zal de twee Amelanders die deze week bij de politierechter zaten niet snel overkomen dat ze na een avondje stappen een paar duizend euro lichter zijn. Met terugwerkende kracht gold dat dinsdag wel voor de 27-jarige Hollumer en diens 19-jarige vriend uit Ballum. Het tweetal moet ruim 3800 euro betalen omdat ze autospiegels vernield hebben en auto's hebben bekrast.

Het duo was op 30 september vorig jaar met een kameraad in Leeuwarden op stap geweest. Op weg naar hun logeeradres liepen de mannen door een straat in Huizum-West waar in de voorgaande dagen veel vernielingen waren gepleegd. Politieagenten in burger hielden de straat in de gaten, net in de nacht dat de Amelanders er doorheen liepen.

De agenten zagen dat de mannen zwaaiende bewegingen maakten terwijl ze langs de auto's liepen. De bewegingen gingen gepaard met brekende geluiden. Een van de twee had een voorwerp in de hand. Dat bleek een paraplu te zijn, waarmee waarschijnlijk de auto's waren bekrast. De Amelanders werden opgepakt. Ze legden grotendeels bekennende verklaringen af.

Die bekentenissen trokken ze deze week weer in. De oudste van de twee beweerde dat hij door de politie onder druk was gezet. De Ballumer zei dat hij helemaal geen paraplu bij zich had die nacht, terwijl de politie had opgeschreven dat dat wel degelijk het geval was. De rechter geloofde het tweetal niet.

Er was in totaal tien keer aangifte gedaan, vijf spiegels waren gesneuveld. Eén schadeclaim -van 1250 euro- werd afgewezen. De vier claims die overbleven moeten de Amelanders wel betalen. In totaal komt dat neer op 3841,71 euro. De verdachten werden elk veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....