Account
Logo
Zoeken
9.1 °C

Dankzij behandeling geen celstraf

wo 21 mei 2008, 19.27 uur

LEEUWARDEN - In de nacht van 12 juni 2007 werd een 25-jarige inwoonster van Stiens - toen nog woonachtig in Leeuwarden - samen met haar 40-jarige vriend op heterdaad betrapt op het terrein van Intratuin aan de Nijtap in Opeinde. De man was over een hek geklommen om spullen uit een tuinhuisje te stelen.

Het tweetal was overdag al bij Intratuin geweest, toen werden de goederen -vijverpompen, een hogedrukspuit en een hakselaar- alvast 'koud' gezet, zodat ze 's nachts opgehaald konden worden. Woensdag zei de vrouw tegen de politierechter dat ze niet heeft geweten dat haar vriend die nacht -het was even na twaalven- de spullen op ging halen.

Zij zei dat ze alleen maar de hond uitliet. De verdachte zei dat ze indertijd niet echt 'van de wereld' was, als gevolg van overmatig drugsgebruik. Dat verhaal geloofde de rechter niet. 'U hebt precies geweten wat er ging gebeuren'. Het duo wist niet dat de politie ze stond op te wachten. Het winkelpersoneel had onraad geroken en had de politie getipt.

Het was niet de enige keer geweest dat de vrouw de fout in ging. Op 31 juli stal ze samen met haar vriend bij Kwantum in Heerenveen een kinderzwembad met een waterfilter en een glijbaan. Op 22 augustus haalde het tweetal bij Super de Boer in Burgum een kar vol boodschappen waar niet voor werd betaald. Tot twee keer toe, op 8 en 10 oktober, had de vrouw een fotocamera gestolen bij de Media Markt in Leeuwarden.

Ze heeft een strafblad van zeven pagina's dik. Haar vriend zit momenteel vast. Alleen vanwege het feit dat ze momenteel een behandeling volgt bij de GGZ en omdat ze een zogeheten 'Leefstijltraining' bij de Verslavingszorg gaat doen, ontliep de verdachte een celstraf. De rechter veroordeelde haar tot een werkstraf van 100 uur, plus nog eens 100 uur voorwaardelijk. De vrouw komt onder toezicht van de reclassering te staan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67%
Ja, op aanvraag  
15.2%
Nee  
17.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk