Account
Logo
Zoeken
4.9 °C

Jubbega: 17 coke-snuivers opgepakt

vr 16 mei 2008, 11.41 uur

JUBBEGA - De politie heeft een onderzoek afgerond naar een groep jongeren uit Jubbega en omgeving, die werden verdacht van drugshandel en –bezit en vernielingen. In totaal zijn 17 jongeren aangehouden en/of gehoord. Ze zijn in de leeftijd van 15 tot en met 21 jaar en allen afkomstig uit Jubbega.

Naar aanleiding van een groot aantal klachten over drugsgebruik, vervelende hangjongeren en vernielingen in het centrum van Jubbega is door de politie in samenwerking met de buurtagent vanaf 15 april 2008 tot heden een intensief onderzoek ingesteld. Het onderzoek richtte zich op de verstrekkers en gebruikers van de drugs en de personen achter de vernielingen.

Hieruit blijkt dat vanaf de zomer van 2007 met name de harddrugs door vier meerderjarige Jubbegaster jongens binnen de groep hangjongeren (meerder- en minderjarigen) werden gebracht. De vier mannen kochten de drugs onder andere van een 17-jarige Heerenvener. Deze verdachte zit reeds gedetineerd voor andere feiten. Tegen hem wordt tevens proces-verbaal opgemaakt voor de handel in drugs.

Twee verstrekkers, tevens gebruikers, van 20 en 21 jaar uit Jubbega, zaten tot 8 mei in voorarrest. De raadkamer van de rechtbank heeft hun voorarrest onder voorwaarden geschorst zodat zij konden worden opgenomen in een afkickcentrum. Tegen de overige verdachten is proces-verbaal opgemaakt ter zake het verstrekken en het in bezit hebben van harddrugs.

Tevens werd gedurende dit onderzoek een inbraak opgelost in het centrum van Jubbega, gepleegd in april 2007. Het betreft een inbraak in een winkel aan de Jelle van Damweg, waarbij door twee meerderjarige verdachten uit de genoemde groep telefoonapparatuur en een babyfoon werden weggenomen. Voorts werd een serie vernielingen opgelost, allemaal gepleegd vanaf de zomer van 2007 tot heden: * vernieling van een winkelruit van een elektronicazaak * vernieling van een ruit van een bouwkeet * vernieling van een reclamebak van een bakkerij * venieling van ramen van het groene kruisgebouw * vernieling van tien lantaarnpalen aan de Jelle van Damweg * vernieling/diefstal van een rieten stoel.

Ook een zware mishandeling, gepleegd op 4 mei 2008 bij de feesttent van Hoornsterzwaag, waarbij een 19-jarige jongen uit Rotsterhaule door drie jongens fors werd mishandeld is - mede dankzij getuigenverklaringen - opgelost. Twee van deze verdachten behoorden tot de groep Jubbegasters.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.6%
Nee  
55.1%
Maakt me niet uit  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!