Account
Logo
Zoeken
8.9 °C

Strafpunt voor beginnende bestuurder

vr 25 april 2008, 17.16 uur

LEEUWARDEN - Omdat hij een dure radio in zijn auto heeft, leek het de 20-jarige Damwoudster beter om in de nacht van 2 december vorig jaar de VW Golf even op het parkeerterrein voor bar-dancing Quatrebras te zetten. Daar was meer licht dan aan de achterkant. Dat was geen slimme zet, met de politie in de buurt. De Damwoudster had teveel gedronken. Maar, zo zei hij vrijdag tegen de politierechter, hij had zeker niet overdreven hard gereden.

Dat had de politie wel in het proces verbaal genoteerd. De Damwoudster zou met slippende banden om de discotheek heen en dwars door het uitgaanspubliek zijn gereden. Dat bestreed de verdachte, waardoor de rechter dat feit vrijdag niet mee kon nemen, omdat als 'informeel' punt op de dagvaarding stond. Het zit er dik in dat de officier de Damwoudster alsnog aanklaagt voor gevaarlijk rijgedrag.

Nu kwam alleen een straf uit de bus voor rijden met drank op. De Damwoudster had een promillage van 1,02. Omdat hij beginnend bestuurder is, is dat ongeveer vijf keer teveel. Dat leverde de verdachte vrijdag een boete op van 250 euro en een rijontzegging van een maand, plus vier maanden voorwaardelijk. Op het rijbewijs kreeg hij één punt in mindering.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
77.9%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.7%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'