Account
Logo
Zoeken
8.1 °C

Werkstraf voor 'laffe gebeurtenis'

vr 25 april 2008, 16.21 uur

LEEUWARDEN - De trap die in de nacht van 15 oktober 2006 door een 21-jarige inwoner van Blije werd uitgedeeld, had voor degene die werd geschopt grote gevolgen. De Blijster moest vrijdag voor de politierechter verschijnen en ontsnapte ternauwernood aan een celstraf. Hij was met kameraden op stap geweest in Harlingen. Een van de vrienden, een Harlinger, kreeg ruzie met een meisje.

Een voorbijganger bemoeide zich ermee. De man kreeg een kopstoot en viel op de grond. De verdachte meende een bijdrage te moeten leveren door de liggende man tegen het hoofd te trappen. De schop had grote gevolgen voor het slachtoffer. De man liep een ernstige oogbeschadiging op. Hij kon naderhand nauwelijks nog licht en donker onderscheiden.

Onderzoek wees uit dat hij nog maar tien procent zicht heeft aan het ene oog. Doordat hij onvoldoende is verzekerd kan hij een operatie niet betalen. Omdat hij bang was voor zijn belagers deed de man pas een jaar later aangifte. Volgens de verdachte was hij indertijd 'heel makkelijk' beïnvloedbaar. Hij was behoorlijk geschrokken van de gevolgen van de mishandeling. De officier van justitie sprak van 'een hele laffe gebeurtenis'.

Vier maanden cel vond de officier de enig juiste straf. Omdat de Blijster zijn leven momenteel aardig op de rails heeft, hij heeft een baan en hij volgt een opleiding, kwam hij er af met de maximale werkstraf van 240 uur vanaf, plus een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. Daarmee kwam hij volgens de rechter heel goed weg: 'In feite verdient u veel meer dan u krijgt'.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum






regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid