Account
Logo
Zoeken
5.3 °C

Lintjesregen in Dantumadeel

vr 25 april 2008, 10.46 uur

DAMWALD - Vrijdag heeft burgemeester A. Aalberts van Dantumadeel aan de volgende 6 personen een Koninklijke Onderscheiding uitgereiken:

De heer Pieter van Assen (64), Veenwouden

Bij het besluit de heer Van Assen te benoemen tot Lid in de orde van Oranje Nassau is overwogen dat hij sinds 1968 diverse activiteiten heeft ontplooid en nog ontplooit op het terrein van welzijn en sport die ten goede komen aan de samenleving. Zo heeft hij zich bestuurlijk en uitvoerend ingezet voor het Nederlandse Rode Kruis, de Vereniging voor Dorpsbelang Veenwouden-Veenwoudsterwal, de EHBO- vereniging. Dantumadeel, de voetbalvereniging Harkemase Boys, de Kaatsvereniging S.C. Veenwouden, de Koninklijke Nederlandse Kaatsbond, de voetbalvereniging Friese Boys en het Nederlands Genootschap Sportmassage, afdeling Fryslân.

De heer Anne Dijk (73), Voorweg 87, Damwoude

Bij het besluit de heer Dijk te benoemen tot Lid van de Orde van Oranje Nassau is overwogen dat de heer Dijk sinds 1968 op het terrein van het kerkelijk leven en op het gebied van welzijn en zorg activiteiten heeft ontplooid en nog ontplooit die ten goede komen aan de (lokale) samenleving.

Voor de Hervormde gemeente Akkerwoude-Murmerwoude, Broeksterwoude en De Valom was hij (jeugd)ouderling, ouderling/scriba. Sinds 1981 is hij voorzitter van het kerkkoor. De heer Dijk was bestuurslid van de Stichting De Woudhof te Damwoude en is sinds 1990 voorzitter van de Stichting ‘Vrienden van mensen met een verstandelijke beperking in Noordoost Friesland’’.

Pieter Fontein (66), Esdoorn 20, Zwaagwesteinde

Bij het besluit de heer Fontein te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau is overwogen dat hij sinds 1972 activiteiten heeft ontplooid en nog ontplooit op het gebied van kerkelijk en maatschappelijk leven en belangenbehartiging die ten goede komen aan de samenleving.

Zo vervulde hij verscheidene functies binnen de Gereformeerde Kerk te Zwaagwesteinde, was hij (vice-) voorzitter van de Vereniging voor Dorpsbelang te Zwaagwesteinde en bestuurslid/voorzitter van de Stichting Christelijke Woonmaatschappij Patrimonium. De heer Fontein is penningmeester van zowel de Stichting Ondernemers Dantumadeel als van Ondernemers Noordoost Friesland.

Christiaan C.C.M. Laheij (50) Roodkerk

Bij het besluit de heer Laheij te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau is overwogen dat zijn activiteiten voor o.m. de Nederlandse Rolschaatsbond, de Europese bond, de kunstschaatsclub Heerenveen, de KNSB en de kunstschaatsclub Trias.

De heer Laheij heeft zich langdurig ingezet op het terrein van de kunstrijsport en de skatesport op lokaal, nationaal en internationaal niveau. Hij was Nederlands Kampioen paarrijden voor kunstrolschaatsen, bondstrainer en bestuurslid van de Nederlandse Rolschaatsbond, en voorzitter van de Technische Commissie van die bond. Hij vervult vele functies – bestuurlijk, als (hoofd) trainer en als jurylid – in de wereld van het kunstschaatsen.

Andries Poelstra (69), Zwaagwesteinde

Bij het besluit de heer Poelstra te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau is overwogen dat hij sinds 1969 diverse activiteiten heeft ontplooid en nog ontplooit op het terrein van de openbare veiligheid, het kerkelijk leven, het vakbondswezen en cultuur die ten goede komen aan de samenleving. De heer Poelstra heeft zich bestuurlijk en uitvoerend heeft ingezet voor de vrijwillige brandweer, de Gereformeerde Kerk, het CNV, en de Christelijke Muziekvereniging Harmonia. Voor de kerk deed hij dat onder meer als diaken, ouderling en hulpkoster. Van de muziekvereniging was hij van 1981 tot 2006 voorzitter en zet hij zich nog steeds in als vrijwilliger bij het klussen aan het clubgebouw en bij het werven van donateurs.

Pieter M. Wijbenga (66), De Valom

Bij het besluit de heer Wijbenga te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau is overwogen dat hij sinds 1980 op het gebied van kerkelijk leven, onderwijs en t.b.v. de Stichting Friesland 1940 -1945 activiteiten heeft ontplooid en nog ontplooit die ten goede komen aan de samenleving. In de Gereformeerde Kerk te Broeksterwoude was hij ouderling en preases van de kerkenraad. Hij was voorzitter van de steunstichting Protestants Christelijke MAVO De Saad te Damwoude en bestuurslid/voorzitter van het bestuur van De Saad. Hij zet zich in als districtsbestuurder/voorzitter van de Regio Noord, als lid van de stichtingsraad en als penningmeester voor de Stichting Friesland 1940 - 1945.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.2%
Nee  
55.4%
Maakt me niet uit  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!