Account
Logo
Zoeken
4.1 °C

Lintjesregen in Achtkarspelen

vr 25 april 2008, 10.42 uur

BUITENPOST - Vrijdag reikte burgemeester Tjeerd van der Zwan vier Koninklijke Onderscheidingen uit in de gemeente Achtkarspelen. De uitreikingen vonden plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Buitenpost. De volgende personen werden onderscheiden.

J. Geertsma, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Geertsma uit Buitenpost werd geboren op 18 augustus 1946 en ontplooide vanaf 1976 diverse activiteiten op het terrein van kerkelijk leven, vakbond, uitvaartvereniging, sport, buurtvereniging en muziek.

F.M. van Lune, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer F.M. van Lune uit Buitenpost werd geboren op 26 november 1940 en sinds 1984 ontplooit hij diverse activiteiten op het gebied van sport, kerkelijk leven, wonen en welzijn die ten goede komen aan de samenleving. Hij was o.a. oprichter en voorzitter van de Supportersclub van VV Buitenpost en ouderling van de Gereformeerde Kerk Buitenpost.

L. van der Velde, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Van der Velde werd geboren op 12 oktober 1932 en is woonachtig in Surhuisterveen. Sinds 1956 ontplooit de heer van der Velde diverse (bestuurlijke) activiteiten op het terrein van schietsport en muziek. Tevens is hij tot 1996 werkzaam geweest als zelfstandig ondernemer.

J. Kloosterman, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Kloosterman uit Buitenpost werd geboren op 24 augustus 1939 en hij zet zich sinds 1980 in op diverse maatschappelijke terreinen. Zo was hij o.a. medeoprichter en voorzitter van het bestuur van de Federatie van Muziek- en Zangverenigingen Achtkarspelen en van het bestuur van de Fietstoerclub Buitenpost e.o. Hij is medeoprichter en bestuurslid van Het IJstijdenmuseum dat in 2006 geopend is op het terrein van de botanische tuin De Kruidhof in Buitenpost.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver




regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum