15.9 °C

Dames Granaet winnen weer

zo 20 april 2008 18.59 uur

DOKKUM - De waterpolodames van Z en PC de Granaet hebben zondag wederom een overwinning behaald. Dit keer uit in Hoogezand tegen de Inktvip. Reeds tweemaal eerder werd er tegen de Inktvip gespeeld en gewonnen, respectievelijk met 3-8 en 6-2, maar toch zijn het altijd lastige wedstrijden. Dus een goede motivatie en was wel erg belangrijk. De Granaet begon heel sterk aan de wedstrijd, met veel inzet en concentratie werd de wedstrijd begonnen. Vooraf was bekend dat de Granaet over veel en veel meer snelheid beschikte dan de Inktvip, dat zou ook in deze wedstrijd een belangrijk wapen blijken te zijn.

Na 17 seconden was het al raak Iris Boersma scoorde uit een goede zwemaktie,Voor de keepster bleef ze rustig en schoot netjes in de hoek. Toen werd al duidelijk dat inderdaad het snelheidsverschil enorm was. De Granaet ging door en bleef veel bewegen. Janneke van der Hoek scoorde de 0-2 en 0-4, Iris Boersma had daar tussen in de 0-3 reeds gemaakt. Een sterk begin dus. Uiteindelijk werd de eerste periode afgesloten met een 1-4 voorsprong, en eigenlijk was daarmee de wedstrijd ook gespeeld.

De Inktvip beschikt over een goede nummer 10, en daarmee is de kracht van het hele team ook genoemd, de rest van de Inktvip is een team wat op dit niveau eigenlijk niet meer mee kan komen. Fysiek spelen en vasthouden dat lukt ze nog wel, maar tegenstand bieden kwa waterpolo spel, nee, dat zit er niet echt in.

De tweede periode scoorde Inktvip via, wie anders dan hun nummer 10 de 2-4, maar kwa stand leek dit misschien gevaarlijk, kwa spel was duidelijk dat de Inktvip geen moment een gevaar zou worden voor de Granaet. Door twee knappe goals van Linda Vermeulen (een hard schot in de bovenhoek en een taterbal) leverde een 2-6 voorsprong op.

Aletta van der Weg had ook in deze wedstrijd weer laten zien dat ze uitgegroeid is tot een uitstekende keepster en had een aantal knappe reddingen. Maar de Granaet had deze wedstrijd slechts een wissel en de vermoeidheid begon enigszins zijn tol te eisen. Daardoor kwamen de speelsters meer in de buurt te liggen van hun tegenstandster. En met de grijpgrage handjes van de tegenstander, was dat best lastig om uit hun greep te komen.

Er ontstond dus ook in de derde periode een meer en meer fysiek spel, veel overtredingen leverde een hoop vrije ballen op, maar weinig goals. De Inktvis kwam terug tot 3-6. In de vierde periode speelde de Granaet weer wat meer op snelheid en wist het nog 3 keer te scoren. Alexandra Snouck Hurgronje wist het doel twee keer te vinden, en dat was een opluchting voor haar, omdat ze de afgelopen wedstrijden niet het geluk aan haar zijde had, maar nu ze eenmaal het net weer gevonden heeft, zal het alleen maar weer beter gaan. Daphne de Boer scoorde na een goede zwemaktie ook nog een doelpunt.

Al met al kwam er een 5-9 overwinning op het scorebord omdat ook hun nummer 10 weer een aantal goede aktie's uit haar pet toverde, maar in gevaar kwam de overwinning dus nooit. Met deze overwinning is de Granaet definitief als derde geeindigd. Een goede klassering. De Granaet is dit seizoen de goede weg ingeslagen en het spel wordt steeds beter. Er volgen nog twee wedstrijden, dinsdag thuis tegen de Walvisch uit Groningen en zaterdag uit naar Wetterwille.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws