Account
Logo
Zoeken
4.1 °C

Man (28) rijdt door op drie velgen

do 17 april 2008, 9.27 uur

LEEUWARDEN - De politie heeft donderdag een 28-jarige man uit Hurdegaryp aangehouden op verdenking van doorrijden na een aanrijding en het rijden onder invloed. Omstreeks 03.30 uur zagen surveillerende politiemensen dat er op de Rijksstraatweg ter hoogte van Zwartewegsend krassporen op het wegdek stonden. Ze volgden het spoor en kwamen uit in Hurdegaryp bij een personenauto. Die bleek aan de voorzijde forse schade te hebben. Drie velgen waren zwaar beschadigd en misten de banden. Alleen het vierde wiel was nog in tact.

Daarna werd het spoor helemaal teruggevolgd naar Leeuwarden. Onderweg werden stukken autoband en beschadigingen in het wegdek aangetroffen. Het spoor leidde naar het Europaplein. Uit de sporen was op te maken dat de bestuurder vanaf de Heliconweg rechtdoor de rotonde was opgereden en tegen de fontein was gebotst. Daarna was hij door het plantsoen via de Valeriusweg weer richting Hurdegaryp gegaan.

De eigenaar van de auto werd in zijn woning aangehouden. Hij bekende het voorval. Hij bleek onder invloed van alcohol. Aan het bureau blies hij 460 ug/l. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Ook werd zijn rijbewijs ingenomen. Dat was overigens wegens alcoholgebruik in het verkeer al eerder ongeldig verklaard.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Stroomstoring treft deel van Dokkum

Stroomstoring treft deel van Dokkum

regionaal nieuws

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM