Account
Logo
Zoeken
Zoeken
14.2 °C

Werkstraf voor schieten met luchtbuks

ma 31 maart 2008 20.41 uur

LEEUWARDEN - Omdat hij zich wel heel erg bedreigd voelde door een 29-jarige dorpsgenoot zag een inwoner van Gerkesklooster (26) zich op 9 oktober vorig jaar genoodzaakt om een paar keer met een luchtbuks te schieten. Dat er nog een kogeltje in de buks zat, was hij even vergeten. De andere partij werd aan de borst geraakt, met als gevolg een blauwe plek en een klein wondje. De politierechter veroordeelde de schutter maandag tot een werkstraf.

De verdachte had het latere slachtoffer geld geleend. Hij had er al een paar keer naar gevraagd, maar hij kreeg maar niets terug. Het slachtoffer op zijn beurt was woedend omdat de politie na een tip in zijn woning een hennepkwekerij had ontdekt. Hij vermoedde dat zijn dorpsgenoot de tipgever was. Vandaar dat hij op 9 oktober verhaal wilde halen.

Volgens de verdachte sloeg de ander hard op de ramen en schreeuwde hij de ene na de andere bedreiging. De man raakte in paniek en greep zijn luchtbuks. Hij zou het wapen eerst alleen maar op het slachtoffer gericht hebben. Later haalde hij een paar keer de trekker over. Hij zei dat hij hoopte dat zijn belager bang zou worden van het geknal. De rechter veroordeelde de man tot een werkstraf van 60 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....